Reabilitări urbane

mai - 22
2020
reabilitari urbane

Reabilitări urbane

idt

Va propun urmatorul exercitiu de imaginatie: se da un bloc de 10 etaje la care trebuie facute tot felul de reabilitari (termica, finisaje etc.)

Pare simplu?

Pai sa vedem… Suprafata exterioara a unui asemenea bloc este de circa 3000 de metri patrati.

Blocul se afla intr-o zona extrem de circulata dintr-un cartier aglomerat din Bucuresti.

Lucrarea presupune anveloparea totala pentru o izolare termica in conformitate cu standardele urbanistice in vigoare si finisaje de calitate pentru a se incadra in imaginea moderna a intregii zone.

Prin caietul de sarcini, contractorul este obligat sa livreze lucrarea intr-un termen extrem de strans, astfel incat circulatia pietonala sa nu fie inchisa pentru public prea mult timp.

Care este cea mai mare provocare in cazul unei asemenea reabilitari?

Deci, sa recapitulam: blocul are o suprafata exterioara de vreo 3000 de metri patrati, se afla intr-o zona extrem de circulata si trebuie reabilitat cat mai repede de muncitori nevoiti sa lucreze pe 10 nivele.

Iar lucrarea trebuie livrata la termen si fara niciun rabat de la standardele de calitate.

Avand in vedere toate datele de mai sus, cei care lucreaza in bransa isi dau seama imediat ca elementul principal, si de care depinde realizarea intregii lucrari in conditiile cerute, este schela.

Mai precis montarea ei.

Exact, in montarea schelei sta tot ceea ce depinde pentru ca lucrarea sa fie un succes de la inceputul si pana la sfarsitul ei.

O firma montare schela care poate sa monteze toate schelele necesare pe fatada blocului, in cel mai scurt timp si cu respectarea totala a tuturor normativelor de siguranta in domeniu, este cheia intregii reabilitari.

Timpul de montare si demontare a schelei este inclus in cel de realizare a lucrarii, deci totul trebuie facut repede si bine.

In aceste conditii, care credeti ca este perioada de timp in care poate fi montata schela pe toata suprafata exterioara de 3.000 de metri patrati a blocului in cauza?

reabilitari

O saptamana? Doua saptamani?

Ambele raspunsuri sunt gresite.

Raspunsul corect este 3 zile.

3 zile? Exact! Insa pentru a putea beneficia de un asemenea record, e nevoie sa apelezi la serviciile oferite de o firma specializata in toate tipurile de montari schele, cu experienta si vechime pe piata, care iti poate pune la dispozitie o echipa de meseriasi profesionisti.

Mai mult, pe langa toate acestea e nevoie si de schele de firma, scule si materiale de calitate, plus disponibilitatea de a lucra in aproape orice conditii.

Atat? Nu!

Mai trebuie sa adaugam si mijloacele de transport necesare astfel incat toate cele necesare ridicarii unui santier – oameni, echipamente, scule – sa ajunga la locul de desfasurare a lucrarilor in timp util pentru ca totul sa se desfasoare exact asa cum doreste clientul beneficiar.

Iar pentru ca lista tuturor celor de care ai nevoie sa fie completa, iti mai vindem inca un pont: daca ai gasit firma care iti poate oferi toate astea, atunci lucrul cel mai important este sa iti faci o rezervare din timp.

Pentru ca o astfel de firma montaj schele este solicitata in cea mai mare parte a timpului, asa ca trebuie sa te inscrii pe o lista de asteptare destul de lunga.